Sandelträ

Den mjuka, varma och något söta doften som finns i många parfymer kommer i de flesta fall från sandelträ. Sandelträolja utvinns ur det vita sandelträdet (almugträd, Santalum album L). Detta träslag har använts sedan antikens dagar och återfinns i rökelse och eteriska oljor.

Sandelträ, träflisor av Sandalwood

Eterisk olja från sandelträ i parfymer

Den varma karaktären på eteriska olja från sandelträ gör att den passar bra som basnot i parfymer. Den beskrivs av många som orientalisk med kryddig doft och inslag av ros. Ju äldre träet var vid extraktionen desto mustigare är doften som på engelska kallas för Sandalwood.

Många parfymhus gillar att blanda upp sandelträ med patchouli, vanilj eller andra tränoter. Det har dykt upp syntetiska varianter på sandelträ och då kallas det för namn som sandalore, santaliff eller javanol.

Damparfym med sandelträ

 • Laura Biagiotti Roma Edt 50ml

  Laura Biagiotti Roma Edt 50ml
  Laura Biagiotti Roma är en feminin och sensuell parfym som lanserades 1988.Doftnoter: svarta vinbär, bergamott, rosa grapefrukt, jasmin, liljekonvalj, ros, nejlika, amber, sandelträ, patchouli, mysk,&hellip:
 • FCUK Connect Her Edt 100ml

  FCUK Connect Her Edt 100ml
  Sensuella och spännande toner av bergamott, lotus, lilja, viol, jasmin, mysk, sandelträd och ambra ger en kvinnlig doft som osar självsäkerhet.
 • Rochas Girl Edt 60ml + Body Wash 100ml Giftset

  Rochas Girl Edt 60ml + Body Wash 100ml Giftset
  Girl by Rochas är en blommig, träig, myskdoft för kvinnor.Den innehåller noter av svarta vinbär, neroli, rosa peppar, apelsinblomma, jasmin, orkidé, sandelträ, vanilj och cederträ.Giftset innehåller:Rochas&hellip:
 • Juicy Couture Viva La Juicy Noir Edp 30ml

  Juicy Couture Viva La Juicy Noir Edp 30ml
  En lockande tolkning av den ursprungliga bästsäljande Viva La Juicy parfymen. Viva La Juicy Noir belyser saftiga mogna bär och gourmand accenter i klassisk doft med en touch av kaprifol och sandelträ.Hjärtnoter:Lush&hellip:
 • Bruno Banani Woman's Best Edt 20ml

  Bruno Banani Woman's Best Edt 20ml
  Woman?s Best av Bruno Banani är en blommig och fruktig doft som ger en romantiskt charmig känsla. Toppnoter: grapefrukt, apelsin, persika Hjärtnoter: granatäpple, päron, ros Basnoter: sandelträ,&hellip:
 • Calvin Klein Contradiction Edp 100ml

  Calvin Klein Contradiction Edp 100ml
  Denna doft skapades för stadskvinnan som älskar att förnya sig själv! Strukturen som är byggd av blommiga toner av ros, jasmin, lilja och orkidé blandas här med friska inslag av eukalyptus och sandelträd.&hellip:
 • Hugo Boss Boss Orange Woman Edt 75ml

  Hugo Boss Boss Orange Woman Edt 75ml
  Inspirerad av den feminina och äventyrslysta kvinnan innehåller denna doft uppfriskande toner av äpple, jasmin, plommon, persika, kanel och sandelträd.

Herrparfym med sandelträ

 • Profumum Roma Vanitas EdP

  Profumum Roma Vanitas EdP
  Vanitas innehåller doftnoter av vanilj, myrra, apelsinblomma och sandelträ. Vanitas är inspirerad av en kvinna som ständigt är i centrum, oemotståndlig och attraktiv. En sofistikerad och feminin doft.
 • Lagerfeld Classic EdT, 50 ml Karl Lagerfeld Parfym

  Lagerfeld Classic EdT, 50 ml Karl Lagerfeld Parfym
  50 ml, En klassiker är något som beundras i generationer, därav har denna doft fått sitt namn. Med sin kraftfullhet och maskulinitet har är denna doft tidlös favorit. Toppnot: bergamott, verbena och cassis Hjärnot: sandelträ, ekmossa, patchouli, salvia Basnot: mysk, ambra och tonkaböna
 • Profumum Roma Patchouli EdP 100 ml

  Profumum Roma Patchouli EdP 100 ml
  Patchouli speglar minnet av en tid som varit. Denna milda och örtiga doft blandas med bärnsten, sandelträ och rökelse, med Patchouli som klar ledstjärna. En doft som håller otroligt länge på huden. Vo
 • Profumum Roma Alba EdP 100 ml

  Profumum Roma Alba EdP 100 ml
  Alba beskrivs bäst som en fridfull och skön doft med noter av sandelträ, hasselnöt, mandel, bärnsten och iris. Denna doft symboliserar ett behagligt lugn, därav namnet Alba som betyder gryning. På gru
 • Profumum Roma Dambrosia EdP

  Profumum Roma Dambrosia EdP
  Dambrosia är en tidlös doft som återspeglar en glädjefylld och festlig kväll tillsammans med vänner, fylld med skratt och god mat. Doftnoter av päron, mandel och druvor blandas med fikon och sandelträ
 • Profumum Roma Santalum EdP

  Profumum Roma Santalum EdP
  Santalum beskrivs bäst som en orientalisk och djup doft med noter av Myrra, Kryddor och Sandelträ. Namnvalet Santalum är väl genomtänkt. Santalum är nämligen en benämning för ett släkte av sandelväxte
 • Profumum Roma Dambrosia EdP

  Profumum Roma Dambrosia EdP
  Dambrosia är en tidlös doft som återspeglar en glädjefylld och festlig kväll tillsammans med vänner, fylld med skratt och god mat. Doftnoter av päron, mandel och druvor blandas med fikon och sandelträ
 • Profumum Roma Vanitas EdP

  Profumum Roma Vanitas EdP
  Vanitas innehåller doftnoter av vanilj, myrra, apelsinblomma och sandelträ. Vanitas är inspirerad av en kvinna som ständigt är i centrum, oemotståndlig och attraktiv. En sofistikerad och feminin doft.
 • Xerjoff Malesia EdP 50 ml

  Xerjoff Malesia EdP 50 ml
  Malesia är en vibrerande och livfull doft som tar dig med till varmare breddgrader. En toppnot av liljekonvalj drar in som en monsun och lämnar sen en varm doft av sandelträ och bärnsten. Dofterna bal
 • Roma Uomo EdT, 75 ml Laura Biagiotti Parfym

  Roma Uomo EdT, 75 ml Laura Biagiotti Parfym
  75 ml, Roma Uomo från Laura Biagiotti är en elegant, orientalisk och träig doft för män. I toppen finns grapefrukt, bergamott och basilika som sedan möter hjärtats puls av heliotrop och jasmin. Basen innehåller patchouli, cederträ och sandelträ som ger en träig och sensuell effekt. Laura Biagiotti Roma For Men är en parfym som passar för användning såväl dag- som kvällstid.
 • Carolina Herrera 212 Men EdT, 100 ml Carolina Herrera Parfym

  Carolina Herrera 212 Men EdT, 100 ml Carolina Herrera Parfym
  100 ml, Carolina Herrera 212 Men är en fräsch dagdoft som är inspirerad av Manhattan, New York. Parfymen innehåller toppnoter från citrusblad, gräsnoter och kryddblad som sedan möter hjärtats varma puls av ingefära, grönpeppar och gardeniablad. Basens lekfullhet kommer från sandelträ, rökelse och vit mysk. En perfekt doft för sig som vill ha en spännande och frisk effekt.
 • Xerjoff Casamorati Bouquet Ideale EDP 30 ml

  Xerjoff Casamorati Bouquet Ideale EDP 30 ml
  En ljuvligt pudrig, kryddig och samtidigt rund doft av italienska Casamorati. Härligt värmande dofter av kanel, vanilj och sandelträ som infinner sig bra i vinterkylan. För kvinnor. 
 • Creed Santal EdP

  Creed Santal EdP
  Creed Santal är en orientalisk doft inspirerad av det kungliga och spirituella Indien. Sandelträ ihop med kryddor och örter kända för att både ge sinnesro och kraft blandar sig och blir den exotiska d
 • Legend Pour Homme EdT, 30 ml Mont Blanc Parfym

  Legend Pour Homme EdT, 30 ml Mont Blanc Parfym
  30 ml, Legend lanserades 2011 och är sedan dess en av världens mest sålda herrdofter. Doften, som är en frisk fougere, blandar fräschör från bergamott med mjukare toner av lavendel. Sandelträ och ekmossa gör att doften upplevs maskulin och varar länge på huden. Ett måste för alla män som uppskattar trender men med en känsla för kvalitet och lyx.Toppnot: Bergamott, Lavendel, AnanasHjärtnot: Ros, Ekmossa, Äpple, KumarinBasnot: Tonkaböna, Sandelträ
 • Davidoff Cool Water Man EdT, 40 ml Davidoff Parfym

  Davidoff Cool Water Man EdT, 40 ml Davidoff Parfym
  40 ml, Cool Water inleder med toppnoter av havsvatten, mint, rosmarin och lavendel. I hjärtat finns noter från sandelträ, jasmin, neroli och pelargon som sedan möter basens varma toner av tobak och mysk. Cool Water är en fräsch och ren doft som passar för användning av såväl dag- som kvällstid.
 • ZADIG & VOLTAIRE This is him! EdT, 100 ml Zadig & Voltaire Parfym

  ZADIG & VOLTAIRE This is him! EdT, 100 ml Zadig & Voltaire Parfym
  100 ml, Signaturdoften för Zadig & Voltaire som utstrålar en rebellisk maskulinitet, frihet och självsäkerhet. Berikad med en lyxig blandning av kryddig rökelse, grapefrukt, svartpeppar och vanilj som övergår i en träig och djup bas av sandelträ. Toppnoter: Svartpeppar, grapefrukt.Mellannoter: Vanilj och rökelse. Basnoter: Sadelträ.