Vetiver

Vetiverolja kommer från en grässort som växer på olika platser i världen. Doften skiljer sig åt beroende på varifrån den kommer. Östasiatisk vetiver tycker många har en rökigare och mer jordig karaktär medan västindisk är mer ren och eterisk.

vetiver gräs

Vetiver vanlig som basnot i parfymer

Det är som basnot vetiver förekommer oftast i doftprodukter. Den ger en träig karaktär och passar bra ihop med frisk citrus i hjärtat eller på toppen.

Damparfym med vetiver

 • YSL Opium EdT, 30 ml Yves Saint Laurent Parfym

  YSL Opium EdT, 30 ml Yves Saint Laurent Parfym
  30 ml, Toppnoterna består av koriander, plommon, citrus, mandarin apelsin, peppar, jasmin, kryddnejlika och bergamott. Hjärtnoterna är nejlika, sandelträ, patchouli, kanel, iris rot, persika, lilja och ros. Basnoterna avrundas med Labdanum, tolubalsam, sandelträ, ambra, opoponax, mysk, kokos, vanilj, benzoin, vetiver, rökelse och cederträ.
 • Hermès Terre d'Hermès Edt 100ml

  Hermès Terre d'Hermès Edt 100ml
  Terre D'Hermes av Hermes. Detta är en fräsch, aromatisk och vedartad doft för män. Den innehåller apelsin, vetiver, peppar, grapefrukt, ceder, benzoin, patchouli och pelargonium.
 • Alyssa Ashley White Musk EdT, 25 ml Alyssa Ashley Parfym

  Alyssa Ashley White Musk EdT, 25 ml Alyssa Ashley Parfym
  25 ml, Alyssa Ashley White Musk är en mild doft som passar till alla tillfällen. Doften öppnar med lätta noter av bergamott, ylang-ylang och kryddpeppar. Hjärtat blommar ut i jasmin, ros, liljekonvalj och viol. De blomstrande noterna avrundas sedan i en varm bas av patchouli, mysk, ambra, vanilj och vetiver.
 • Lacoste L.12.12 Elegant Pour Elle Eau de Toilette 90 ml

  Lacoste L.12.12 Elegant Pour Elle Eau de Toilette 90 ml
  Lacoste L.12.12 Elegant är en dämpad men fräsch eau de toilette för sportiga kvinnor. Citrusoljor, svartvinbär och rosépeppar inleder friskt, för att strax slå över i mjukare noter av jasmin och mimosa. Vetiver i basen gör doften sensuell och ger ett oväntat djup.
 • Lancôme Hypnôse Eau De Parfum 30 ml

  Lancôme Hypnôse Eau De Parfum 30 ml
  En spännande, fascinerande och charmerande orientalisk parfym för kvinnor – en fräsch, blommig och lätt version av en förförisk doft. Passionsfruktessens i kombination med vanilj och vetiver ger en berusande harmoni av orientalisk sensualitet.
 • Pour Femme EdP, 30 ML

  Pour Femme EdP, 30 ML
  En EdP med en genuin doft samtidigt som den är spontan och klassisk. Innehåller doftnoter av peppar från Jamaica, hibiskus, vetiver och sandelträ.
 • Lancôme Hypnôse Eau De Parfum 50 ml

  Lancôme Hypnôse Eau De Parfum 50 ml
  En spännande, fascinerande och charmerande orientalisk parfym för kvinnor – en fräsch, blommig och lätt version av en förförisk doft. Passionsfruktessens i kombination med vanilj och vetiver ger en berusande harmoni av orientalisk sensualitet.
 • Maison Lancôme - Patchouli Aromatique EdP 100 ml

  Maison Lancôme - Patchouli Aromatique EdP 100 ml
  En perfekt balans mellan patchouli och vetiver i en aromatisk signatur av salvia.
 • Very Good Girl EdP

  Very Good Girl EdP
  Rolig, fabulös och orädd, Very Good Girl Eau de Parfum är en ny, djärv tolkning av den ikoniska doften Carolina Herrera Good Girl. Denna oemotståndliga doft utvecklar Carolina Herreras vision av den moderna kvinnans dualitet och finner vägen till ditt hjärta med dess sensuella doft av ros och eldigt röda design. Upplev en oväntad, olfaktiv doftresa där Very Good Girl öppnar upp med lekfulla röda vinbär och exotisk litchi som leder till en förförisk ros i doftens hjärta. Vetiver och vanilj ger basen ett överraskande och modernt avslut.Toppnot: Röda vinbär, vaniljHjärtnot: RosBas: Vetiver och vanilj
 • Lacoste L.12.12 Elegant Pour Elle Eau de Toilette 50 ml

  Lacoste L.12.12 Elegant Pour Elle Eau de Toilette 50 ml
  Lacoste L.12.12 Elegant är en dämpad men fräsch eau de toilette för sportiga kvinnor. Citrusoljor, svartvinbär och rosépeppar inleder friskt, för att strax slå över i mjukare noter av jasmin och mimosa. Vetiver i basen gör doften sensuell och ger ett oväntat djup.
 • Lost Cherry Atomizer, 10 ML

  Lost Cherry Atomizer, 10 ML
  Läcker. Frestande. Omättlig. Tom Ford Lost Cherry är en fullfärdig resa till det en gång förbjudna; en kontrasterande doft som avslöjar två frestande delar: ett lekfullt, karamellglänsande sken på utsidan och ett härligt, flödande inre. Oskuld korsar överflöd med en öppning som fångar den klassiska perfektionen hos den exotiska körsbärsfrukten – det svarta körsbärets mogna fruktkött som doppas i körsbärslikör strålar med en retsam touch av bittermandel. Hjärtnoterna brusar fram i körsbärsvågor av sött och syrligt. Sirap av surkörsbär är resultatet av en extraktion av frodiga bär medan hisnande blomsternoter av turkisk ros och arabisk jasmin tränger in i sinne och själ. Perubalsam och rostade tonkabönor vid drydown antyder ett nytt porträtt av en ikonisk symbol. När den blandas med en oväntad komposition av sandelträ, vetiver och ceder når dess finish nivåer av omättlighet som inspirerar fantasin.
 • Calèche Eau de Toilette, 100 ml, 100 ML

  Calèche Eau de Toilette, 100 ml, 100 ML
  Hermès första doft för kvinnor. Vetiverians elegans kombinerad med jasmin, ros och iris.Komponerad 1961 av Guy Robert, och husets första feminina doft. En oerhört kvinnlig, blommig trä- och chypredoft, vars namn anspelar på de hästdragna vagnar som är symboliska för Hermès. Calèche är en glittrande roman uppbyggd kring de ädlaste råvarorna, en kombination av livfull citrus och moderna aldehydnoter, ett blommigt hjärta med inslag av ylang-ylang, ros och jasmin och ett doftspår av trä och chypre, som understryks av förfinad iris.
 • Karl Lagerfeld Fleur d'Orchidèe Eau de Parfum 50 ml

  Karl Lagerfeld Fleur d'Orchidèe Eau de Parfum 50 ml
  Fleur d'Orchidèe är ännu en härlig parfym i Les Perfumes Matières-serien. Efter parfymer med doft av persika, vetiver, björnbär och yuzu kommer årets doft Fleur d'Orchidèe, med orkidé som huvudnot.
 • Amazone Eau de Toilette, 100 ml, 100 ML

  Amazone Eau de Toilette, 100 ml, 100 ML
  En ömsint och eldig doft, med pikant citrus, svart vinbärsskott och narciss.Som symbol för en fri, modern kvinnlighet är Amazone inspirerad av de mytiska ryttarinnor som, enligt legenden, härskade vid Svarta havets stränder. En roman komponerad av Maurice Maurin 1974 och orkestrerad runt svartvinbärsknoppar. Doften är en grön blommig harmoni, där påskliljor, narcisser, galbanum, röda bär och vetiveria turas om att glänsa.
 • Beautiful EdP

  Beautiful EdP
  En EdP med tusentals blommor. En rik blandning av ros, lilja, tuberos och apelsinblomma. Uppfriskad av citrus och med en träaktig värme. Doften är romantisk, feminin, minnesvärd.Toppnoter: Ros, mandarin, lilja, tuberos och marigold. Hjärtnoter: Apelsinblomma, liljekonval, jasmin och ylang-ylang. Basnoter: Sandelträ, vetiver och amber.
 • Diorella EdT, 100 ML

  Diorella EdT, 100 ML
  Monsieur Diors skapelser: Christian Dior kände att han var lika mycket couturier som parfymör, med viljan att skapa dofter som skulle vara i samklang med varenda en av hans klänningar. Alla Monsieur Diors parfymer förkroppsligar Dior-husets kreationer och bär namnen på några av de grandiosa Haute Couture-klänningarna. De visar en man som önskade 'göra kvinnor vackra och också lyckligare'.Diorella är en uppfriskande jasmindoft som symboliserar livsglädje enligt Dior. En tidlös doft. Citronessens i toppen, kaprifolackord i hjärtat och vetiversessens i basen.

Herrparfym med vetiver

 • Versace Eros EdT, 30 ml Versace Parfym

  Versace Eros EdT, 30 ml Versace Parfym
  30 ml, Kärlek, passion, skönhet och åtrå, dessa är nyckelorden för Versaces herrdoft Eros. I toppen finns färska noter från mynta, citron, gröna äpplen som sedan möter det kraftfulla hjärtat av tonkaböna, amber och vanilj. Den träiga basen innehåller förföriska toner från cederträ, vetiver och ekmossa. En parfym för mannen som likt en grekisk gud både är tapper och passionerad.
 • For Men White Vetiver, EdT 100ml

  For Men White Vetiver, EdT 100ml
 • Acqua di Parma Colonia Club EdC (180 ml)

  Acqua di Parma Colonia Club EdC (180 ml)
  En elegant och ungdomlig tolkning av en klassisk italiensk cologne. Underbara citrusnoter blandas med lavendel, geranium och mint och avslutas i en bas en rökig vetiver och fyllig mysk och ambra. Den
 • Creed Acqua Originale Vetiver Geranium EdP 100 ml

  Creed Acqua Originale Vetiver Geranium EdP 100 ml
  Creed Acqua Originale Vetiver Geranium lanserades 2014 och är en levande botanisk journal över Oliver Creeds resor. Indonesisk vetiver, geranium, gröna äpplen, bergamott och citron blandas till en
 • Profumum Roma Rosae Mundi EdP (100 ml)

  Profumum Roma Rosae Mundi EdP (100 ml)
  Rosae Mundi, som betyder världens ros, har en söt och jordig doft där den passionerande doften av ros kompletteras av de naturnära noterna av patchouli, vetiver och cederträ som får en att fanti
 • Grey Vetiver, EdP 50ml

  Grey Vetiver, EdP 50ml
 • Floris Jermyn Street EdP 100 ml

  Floris Jermyn Street EdP 100 ml
  Jermyn Street har hämtat sitt namn från 89 Jermyn Street, London, där Floris har sina huvudkvarter. Vetiver är en genomgående doftnot i denna gröna doft. Citrusnoter, koriander och enbär gör d
 • Bois De Vétiver, EdT 50ml

  Bois De Vétiver, EdT 50ml
 • Creed Original Vetiver EdP (50 ml)

  Creed Original Vetiver EdP (50 ml)
  Creed Original Vetiver är en modern tolkning på en klassisk doft. Vetiver är en gammal känd ingrediens i dofter och utvins ur roten. Creed har i den här tolkningen av en vetiverdoft tillsatt citr
 • Vetiver Essence, EdP 100ml

  Vetiver Essence, EdP 100ml
 • Acqua di Parma Colonia Club EdC (100 ml)

  Acqua di Parma Colonia Club EdC (100 ml)
  En elegant och ungdomlig tolkning av en klassisk italiensk cologne. Underbara citrusnoter blandas med lavendel, geranium och mint och avslutas i en bas en rökig vetiver och fyllig mysk och ambra. Den
 • Bois De Vétiver, EdT 100ml

  Bois De Vétiver, EdT 100ml
 • Vetiver, EdT 100ml

  Vetiver, EdT 100ml
 • Profumum Roma Audace EdP (100 ml)

  Profumum Roma Audace EdP (100 ml)
  Audace, som betyder djärvhet på franska, är verkligen djärv, len och sensuellt kryddig med en doftsammansättning av lakrits, frisk apelsinskal, jordig cederträ, vetiver och tonkaböna som inspir
 • Profumum Roma Audace EdP (18 ml)

  Profumum Roma Audace EdP (18 ml)
  Audace, som betyder djärvhet på franska, är verkligen djärv, len och sensuellt kryddig med en doftsammansättning av lakrits, frisk apelsinskal, jordig cederträ, vetiver och tonkaböna som inspir
 • Grey Vetiver, EdP 100ml

  Grey Vetiver, EdP 100ml