Antiperspirant

Lider du av att svett bildas även när du inte sportar. Det blir stora ringar med svett under armarna eller en fläck bak på skjortans rygg. Med en antiperspirant kan man motverka svettning.

Hur funkar en antiperspirant deo?

Deodoranter som är antiperspiranta motverkar svett genom att svettkörtlarna blockeras. När man applicerar deodoranten under säg armhålan lossnar ämnen från din deo och täpper till porerna. Det är aluminiumsalt som används som blockerande ämne. Det verkar också anti-bakteriellt och motverkar bakterier från att växa till. Bakterierna gör att svettens odör blir stickande.

Vilka anti-perspiranter finns att köpa?

Man kan köpa den här typen av deodoranter på många olika nätbutiker. Dels finns de hos nätapoteken men även i sortimentet hos skönhetsbutiker. Vi har plockat ut några populära antisvett-deodoranter som du kan kolla närmare på här nedanför.

Populärt inom antiperspirant

 • Antiperspirant Deodorant, 60 Ml

  Antiperspirant Deodorant, 60 Ml
  En alkoholfri deo som håller dig torr utan att hindra kroppens naturliga transpiration. Deodoranten skyddar mot kraftiga svettnigar och mot dålig lukt genom att neutralisera bakterier. Absorberas snabbt och lämnar inga fläckar på kläderna.
 • For Men Antiperspirant Roll-on

  For Men Antiperspirant Roll-on
  En effektiv och långverkande deodorant som passar alla hudtyper. Deodoranten motverkar lukt i upp till 48 timmar.
 • Antiperspirant Roll-on Deoderant

  Antiperspirant Roll-on Deoderant
  Roll-ondeo som är effektiv utan att ge fläckar. Torkar snabbt så att du kan klä på dig med en gång.
 • Antiperspirant Deodorant

  Antiperspirant Deodorant
  Antiperspirant deodorant, en väldoftande roll-on som håller dig torr och fräsch hela dagen. Snabbtorkande. - Passar alla hudtyper- 100% vegansk - Cruelty Free - Tillverkad i Sverige- Dermatologiskt testad

Fler tips på antiperspirant

 • Clarins Men Antiperspirant Deo Stick 75ml

  Clarins Men Antiperspirant Deo Stick 75ml
 • Clinical Control 96hr Roll-on Antiperspirant Deodorant

  Clinical Control 96hr Roll-on Antiperspirant Deodorant
  Vichy Clinical Control Roll-on Antiperspirant Deodorant för män med 96 timmars* effektivitet även vid intensiv aktivitet. Formulan innehåller zink som har antibakteriella egenskaper och effektivt hjälper till att eliminera dålig lukt. Anpassad för känslig hud. *Instrumentellt test.

Men är inte aluminium dåligt för kroppen?

Det finns en del farhågor kring användningen av antiperspirant med aluminium. Det har publicerats vetenskapliga artiklar där aluminium associerats med bröstcancer bland annat. Så många ställer sig frågan om det är så bra att sätta ett aluminiumsalt under armhålan. Kan det absorberas och tas upp av huden och komma in i kroppen?

Vi får dagligen i oss aluminium i den mat vi äter. Det kommer ursprungligen från den jord som grödor odlats i. Eftersom aluminium inte är en tillsats i maten behöver den inte innehållsdeklareras. Det måste däremot kosmetiska produkter.

Mängden aluminium från en antiperspirant är 1000 gånger lägre än den exponering vi får från maten. Om du vill se en beräkning på detta kan du läsa KoHFs text här.